dilluns, 5 d’octubre del 2009

Pau a Colòmbia i arreu.



Al llarg de les últimes setmanes hem tingut un parell d'oportunitats per reflexionar profundament sobre la pau com a valor fonamental i la consecució d'aquesta al conflicte colombià, una en el marc dels actes organitzats per ICV i la Fundació Nous Horitzons per commemorar el Dia Internacional per la Pau, i l'altre durant l'edició d'enguany del Barrejant.

Al primer d'ells vam gaudir de la presència de Jorge Enrique Botero, periodista, escriptor i autor del llibre "L'intercanvi humanitari i el paper dels Colombians i les Colombianes per la Pau"; de Jineth Bedoya, redactora del diari El Tiempo i autora del llibre" El conflicte colombià, una guerra de veritat"; de Yezid Arteta, investigador de l'escola de Cultura de Pau i autor de "La negociació: única sortida possible" i del secretari general d'ICV, en Joan Herrera.

A l'acte del Barrejant vam comptar de nou amb la presència de Yezid Arteta, i de Vicent Martínez Guzmán, professor de la Universitat Jaume I de Castelló, i director de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau.

A ambdues ocasions vam coincidir en què la solució passava per un fort compromís de la societat civil en pro de la consecució de la pau, a Colòmbia i arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada