diumenge, 14 de febrer del 2010

El metro: ens ho mereixem

Sant Boi, al llarg del temps, ha aportat a Catalunya i a l’Estat l’acollida d’equipaments i serveis de diversa índole: hospitals psiquiàtrics, caserna militar, subestació de FECSA, carreteres i autopistes, AVE... A més ha fet un esforç costós pel manteniment de la zona agrícola, sent el municipi que més terrenys aporta al Parc Agrari, i per la defensa de l’espai forestal, impedint l’especulació urbanística a Santa Bàrbara i a la Vall de Can Carreras.

A canvi, hem vist any rere any com les inversions destinades a la millora de la qualitat de vida de santboians i santboianes quedaven molt per sota de les nostres mancances. No hem rebut, doncs, en contrapartida, allò que necessitem: desaparició de la caserna, accessos que facilitin sortir i entrar a la ciutat sense cues eternes i, especialment, un transport públic que ens permeti moure’ns en igualtat de condicions que la resta de grans ciutats de l’entorn metropolità.

L’explicació d’aquest desinterès de l’Estat i de la Generalitat és senzilla. El partit que ha governat amb còmodes majories el nostre Ajuntament des de l’inici de la democràcia, ha estat incapaç d’anteposar els interessos de la ciutat als seus equilibris interns, i ha permès que les necessitats de Sant Boi anessin sempre a la cua de les prioritats, de manera que ens hem vist oblidats, quan no menyspreats, permanentment.

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds creiem que és l’hora de reaccionar i ens hem proposat generar una àmplia mobilització ciutadana per exigir la satisfacció d’una reivindicació històrica: volem el metro, ens ho mereixem. T’hi sumes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada