dijous, 26 de març del 2009

Luis Pérez: “Escoles bressol un compromís complert”


El tinent d’Alcalde d’Educació i Civisme ha manifestat que amb la 3a Escola Bressol “La Susa” s’han superat les places previstes inicialment i que continuarà treballant en l’ampliació de la xarxa municipal.

En el marc de l’acord del Parlament de Catalunya de crear 30.000 noves places d’escola bressol, el govern municipal es va plantejar posar-ne en peu una xarxa municipal, amb el compromís d’assumir el repte de dotar-nos de tres escoles amb capacitat per a 225 alumnes. D’això no fa encara quatre anys. I la realitat és que s’ha complert amb escreix doncs Sant Boi ja disposa de 270 places, un 20% més del previst inicialment. I, sobretot, s’han posat els fonaments d’una xarxa de màxima qualitat, tant pel que fa als magnífics equipaments, com pels equips docents; sense oblidar la distribució geogràfica de l’oferta, la transparència dels procediments d’admissió i els serveis complementaris: espai nadó, espai familiar i atenció precoç en conveni amb els Centres de desenvolupament infantil i d'atenció precoç.

El regidor d’ICV-EUiA ressalta que també es va voler aprofitar l’oportunitat per intensificar la visualització de l’aportació de les dones en el camp de l’educació. La primera escola, La Marta, en homenatge a la pedagoga Marta Mata, símbol de la lluita per una escola pública, catalana i de qualitat, va obrir portes el setembre de 2006. La Mercè deu el seu nom a la Maria-Mercè Marçal, professora a Sant Boi i poetessa, sempre alerta en defensa de la igualtat de dones i homes.

El dia 23 de març Ple Municipal va posar nom a la tercera escola. La Susa és un homenatge a una dona quasi anònima, la Rosa Blanc i Biosca, una dona que es guanyava la vida cosint i, mentre cosia, ensenyava a un grapat de noies a la porta de casa seva, al carrer Montevideo, allà pels anys 40 i 50 del segle passat. La gent més gran encara conserva una expressió, “ves a ca la Susa”, quan algú demostra desconeixement d’alguna cosa més o menys bàsica.

El proper 17 d’abril es tancarà el cicle amb les inauguracions oficials, amb presència del conseller Maragall.

Luis Pérez manifesta que el compromís està complert, però de cap manera serà el final de res; ens queda molt per fer i ja estem treballant en l’ampliació de la xarxa municipal. I en la creació de nous serveis educatius adreçats a la petita infància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada