dimarts, 23 de desembre del 2008

El grup municipal d’ICV-EUiA impulsa una moció en el marc del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Foto: diluvi

És imprescindible l’existència d’administracions locals decidides i responsables i d’una societat civil organitzada per tal d’assegurar l’observança i el respecte pels Drets Humans.

Encara avui l’aplicació efectiva de la Declaració Universal dels Drets Humans està lluny de ser una realitat global. Per això, cal evitar que en ocasions les violacions d’aquests drets bàsics i universals comptin amb el silenci de la nostra societat i per això la tasca a favor dels drets humans ha de ser constant i continua.

De la mateixa manera, cal lamentar que en ocasions és el nostre model econòmic i social qui genera unes desigualtats i desequilibris que fan pràcticament impossible l’assoliment dels drets recollits a la declaració aprovada l’any 1948 i avui encara cal reclamar la seva aplicació.

És per això que és imprescindible l’existència d’administracions decidides i responsables i d’una societat civil organitzada i disposada per tal d’assegurar l’observança i el respecte pels Drets Humans.

L’ajuntament, en tant que és l’administració més pròxima a la ciutadania, ha de tenir una sensibilitat més gran en la defensa i la promoció dels drets humans. Així , l’adhesió de Sant Boi de Llobregat a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans esdevé la pertinència a un espai polític i social, que dona resposta a les expectatives de la ciutadania i fa realitat la democràcia de proximitat.

La salvaguarda dels drets humans ha de ser un compromís col·lectiu per ampliar la cultura dels drets humans com a forma de convivència i organització política. Cal que sigui una prioritat per als governs locals i un reclam de la ciutadania.

Quan la salvaguarda dels drets humans és el motor dels nostres pobles i ciutats, construïm ciutadania.

ICV ha impulsat la presentació d’aquesta moció als 205 ajuntaments en els quals té regidories en el marc del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada